Cum se reconditioneaza farurile auto prin polisare


   Farurile din plastic se deteoreaza in timp si au tendinta de a se matui si capata o culoare galbuie. Din cauza lacului de protectie UV si a calduri emanata de far, praf, apa dura si actiuni mecanice.
Operataia de polisare se face mecanic cu ajutorul abrazivelor prin indepartarea treptata a zgaraieturilor si stratului de protectie pana se ajunge la rezultatul dorit.

 In acest video se poate vedea modu de curatare si restaurare  a farurilor.






Polisharea farurilor matuite este importatanta o data pentru aspectul general al masinii, o masina cu farurile ingalbenite lasa impresia de masina neingrijita si doi, reda transparenta si vizibilitatea lor pe timp de noapte.
 Cateva exemple inainte si dupa:









Polisharea farurilor este un proces complex, mai degraba o reconditionare decat o simpla trecere cu pasta peste ele.




Daca procesul nu se realizeaza corespunzator, exista riscul ca defectele sa reapara dupa o perioada scurta de timp sau sa distrugerea lor iremediabila prin folosirea unei turatii prea mari a aparatului de polishat.


Este de stiut faptul ca toate farurile din plastic sunt acoperite cu un strat de protectie.Acest lac se deterioreaza in timp datorita factorilor interni (caldura emanata de bec) si externi (praf, raze uv, apa dura, actiuni mecanice,etc).


Post a Comment

1 Comments

mihai said…
E foarte important sa ai ustensilele necesare pentru a curata orice tine de masina, inclusiv faruri....Eu sunt foarte atent cu masina de obicei si o curat cat pot de des si de bine, dar am fost o data cu un prieten sa isi curete masina profesional si am zis sa incerc si eu....
Firma respectiva folosea aparate Karcher, iar chiar daca mi-a fost greu sa recunosc, curatenia facuta de mine parea inexistenta pe langa ce au putut sa faca oamenii aia cu aparate profesional...