Cum se masoara corect incarcarea si acumulatorul auto de 12V.


  Cum se masoara incarcarea alternatorului auto cu ajutorul unui aparat de masura obijnuit .



 Cel mai simplu si nu foarte greu pentru asta avem nevoie de un aparat de masura " multimetru digital sa-u clascic cu ac indicator"
  In desenul de mai jos cum masuram corect:
   Este foarte important si de retinut sonda rosie reprezinta partea pozitiva, adica plus. Si negru minus, tot asa se aplica si pe bornele bateriei adica sonda de + la plusul bateriei si sonda de - la borna de minus.
   Pe masna si cu motorul pornit, bateria trebuie sa aiba intre valorile 13,50V- 14,5 in functie de modelu masini .Daca in cazul ca tensiunea la bornele bateriei este mai mica si nici nu se modifica cand este turat motorul, ori mai mare peste valoarea de 15V. Aceasta insemna o defectiune a alternatorului si necesita repararea intrun service autorizat.
  Cum se monteaza clesti de curent pentru pornire:


 Atentie se incepe in todeauna prin cuplarea bornei de plus marcata cu rosu dupa care borna de minus. Pentr-u a se evita producerea scurcircutelor accidentale la montarea acestora.
 Transferul de curent se face in todeauna cu motorul pornit pentru a evita descarcarea excesiva a bateriei masini care da curent.

Post a Comment

0 Comments