Noile Tiruri Mercedes " Luigi Colani"




      Luigi Colani este un designer elvetian industrial german, precum şi caracteristicile principale ale proiectelor sale sunt forme rotunjite, organice care, pretinde el sunt ergonomic superioare modele tradiţionale
.Luigi Colani spune că a proiectat mii de obiecte, dar planurile sale de transport sunt cele mai faimoase El a primit numeroase premii de design, desene şi modele sale neconvenţionale l-au facut celebru.  








Totul de la camere, la vase de ceai şi ochelari de soare. Dintre toate  proiectele sale cele mai faimoase sunt cele de transport, care poartă marca sa de forme aerodinamice inspirate din natura.


"Douăzeci şi cinci sau 30 de ani în urmă, am proiectat simplifict camioane care consuma mai putin combustibil", spune el. "Industria,  nu au a primit acest mesaj, au consumat benzina de miliarde de ... 
"Uită-te la camioane - acestea sunt pătrate şi împingeţi-o cantitate enormă de aer în faţa lor, astfel ele nu sunt aerodinamice.
"Am inceput cu cunoştinţele mele de aerodinamica pentru a proiecta camioane raţionalizate şi eu sunt campion mondial, la moment, deoarece ultimul model consuma combustibil cu 50% mai puţin, fără a schimba motorul, doar prin forma." 




Post a Comment

0 Comments